kajzo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Do Žiliny so snehovými reťazami

Snežilo skoro celú noc a sneží celý deň. Podľa toho to aj vyzerá na cestách. Pokiaľ máte radi adrenalín za volantom a jazdu na ťažkom, neupravenom povrchu, vyberte sa do Žiliny. Nie do jej okolia, priamo do centra mesta.

 

Ani na poludnie dnes nebolo stopy po tom, že by sa do práce pustili pluhy, či iná technika na odstraňovanie snehu. Ráno som v niektorých úsekoch o použití brzdy ani neuvažoval, lebo by som mohol rýchlo skončiť mimo cesty. Na ujazdenej kašovitej vrstve si hlavne pri jazde dole svahom auto robilo čo chcelo. Bolo treba zaradiť dvojku a pomaličky sa posúvať, aby človek nenarazil do auta, či trolejbusu pred sebou. Opäť nehovorím o ceste v horách, ale o centre mesta Žilina.

Táto situácia tu nie je prvýkrát, tento rok sa to opakuje pravidelne. Viem, že je zložité zohnať špeciálnu techniku a použiť ju, ale sú kompetentní, ktorí to majú v náplni práce. Určite sa nájde množstvo dôvodov, prečo zas boli cesty v centre mesta neodrhnuté a často takmer nezjazdné, ale mne ako vodičovi to je jedno. Platím mestu dane a požadujem za to služby. Hlavne, nech mi nikto z kompetentných nehovorí, že ho toto počasie zaskočilo. To počúvame každý rok.

Sneží. A v zime? No to sú mi veci J


Spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

  1. Kajzo, zlá situácia nie je len u vás na severe...
    Ja som šiel dnes do práce z chalupy a cesta medzi Myjavou a Brezovou pod Bradlom mi pripomínala jazdu po Štrbskom plese /v zime, pochopiteľne/. Kvôli niekoľkým kolíziám, našťastie boli to len pokrčené plechy, musela miestami dopravu riadiť polícia.
    publikované: 23.02.2009 13:50:10 | autor: aurel (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ja študujem na Myjave... a dúfala, som, že mi dnes nepôjde autobus...
    A on, šmejd, došiel...
    Nechápem ako to robia (a prečo), ale do školy sa dostanem vždy... a keď potrebujem niečo iné, tak snehuuu a snehuuu na cestách...
    :-))
    publikované: 23.02.2009 17:32:25 | autor: Ketrin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Všimol som si, aj podľa iných blogov, že je to také na celom Slovensku
    nie len v Žiline, opísal som akurát svoje skúsenosti. Keď sa vyberiete napríklad do Rakúska, či Nemecka, tak vás toto len tak neprekvapí.
    publikované: 23.02.2009 20:18:50 | autor: kajzo (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Mirkův svět
    Vidím, že je to všude stejné a stále dokola. Cestářům se u nás prý říká HOUBIČKY, protože vylezou jen když je teplo a mírně vlhko... :-DDD
    publikované: 26.02.2009 08:32:09 | autor: MirekČ (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014