kajzo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako som sa nečakane pozeral na hokej

V priebehu uplynulého decembra som vôbec neplánoval, že by som sledoval zápasy našej hokejovej dvadsiatky na Majstrovstvách sveta juniorov v Kanadskej Ottawe. Nakoniec som však zažíval pri prenosoch zo stretnutí mladých reprezentantov atmosféru ako keď hralo áčko o niektorú z medailí.
Na prelome rokov som sa tešil na tradičné alpské lyžovanie, aj na Majstrovstvá sveta v šípkach, ktoré vrcholili v prvých dňoch nového roka. Zabudnite na to, pozeral sa hokej. Postup slovenských juniorov do štvrťfinále MS bol skromný cieľ, ale v situácii, v akej sa nachádza náš mládežnícky hokej asi úplne reálny. Nič by sa nestalo ani v prípade, keby sme sa do toho štvrťfinále nedostali a hrali o záchranu. Nakoniec by sme sa zachránili a všetko by bolo v poriadku.

Naši hráči však po víťazstve na penalty nad Fínmi išli ďalej. Po výhre nad silným a ambicióznym výberom USA sme začínali snívať o finále. To sa nakoniec nekonalo, ale hokejovú eufóriu u nás posudzujem aj podľa toho, že keď dajú naši gól, tak v paneláku počujem z rôznych strán nadšené výkriky susedov. Bývam už v treťom byte, ale vždy tomu tak bolo, aj teraz pri štvrťfinále a semifinále našich juniorov.

Po tomto turnaji si určite mnohých z nich lepšie všimli aj zámorskí skauti. Brankár Jaroslav Janus to má isté. Manažéri po zápase s USA nechápali ako mohli tohto chalana prehliadať. Určite sa polepšia a je len dobré, že naša nová brankárska opora stojí nohami na zemi a nemá zbytočné hviezdne maniere. Pre všetkých chalanov bol tento turnaj určite dobrou skúsenosťou, ktorú budú mať možnosť využiť aj v hlavnom reprezentačnom tíme.

Čierne vyhliadky pre slovenskú hokejovú reprezentáciu nemusia byť až také čierne. Jasné, že majstrovstvá sveta sú turnajom, kde sa o všetkom rozhoduje v jednom zápase - v štvrťfinále. Kto vyhrá je úspešný, kto tento zápas prehrá je neúspešný. Pre našich bude základom sa do toho štvrťfinále vôbec dostať. Juniori im ukázali, že pri disciplinovanom výkone a túžbe po víťazstve je to reálne aj pre tím, ktorému sa na začiatku MS nedávali žiadne veľké šance. Namiesto šípok som teda na prelome rokov pozeral hokej, dobrý hokej.


Šport | stály odkaz

Komentáre

  1. Kajzo, ak na penalty,
    tak potom tu rozhodujúcu dal Antonín Panenka... :))
    Hokej to bol dobrý, to je fakt :).
    publikované: 05.01.2009 13:07:41 | autor: Martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. super link
    www.rajcina.1w.sk/link.php?id=1966
    publikované: 05.01.2009 13:11:11 | autor: ja (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. chalani hrajú sqele, aj dnes bude dobrý hokej
    publikované: 05.01.2009 13:14:59 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Trochu futbalovej terminológie nezaškodí,
    jasné, že to boli samostatné nájazdy, hlavne, že sme išli ďalej my :-)
    publikované: 05.01.2009 13:51:00 | autor: kajzo (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014