kajzo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Navrhujem zrušiť STV

Minulý týždeň sa objavili v médiách informácie o tom, že naša verejnoprávna Slovenská televízia by ku koncu tohto roka nemusela mať dostatok prostriedkov na výplaty pre zamestnancov. V normálnej firme by jej majiteľ takúto situáciu určite nepripustil. STV však nie je normálna firma.
 

Séria nekonečných dlhov a finančných káuz v našej „verejnoprávnej“ pokračuje. V konečnom dôsledku je to obludné okrádanie nás všetkých a my, koncesionári, sa na to len tak pozeráme. Lepšie povedané, nepozeráme, ale o sledovanosť tu nejde. Ide o tunelovanie štátnych peňazí rôznymi spôsobmi. Potom, keď je zle, tak štát (vládnuci politici) zas napumpujú do tejto nemotornej veľryby ďalšie obrovské sumy, ktoré sa postupne stratia ako v bezodnej jame. Ani súčasné vedenie televízie s tým nič nespravilo.

Môžete si povedať, že to vidím príliš zjednodušene a nepoznám pozadie, legislatívu, či procesy, ktoré tam prebiehajú. Na druhej strane ma však ako koncesionára, a trochu aj diváka, vôbec nezaujímajú tie ich trápne hádky medzi sebou, kto podpísal nevýhodné zmluvy, kto z nich profituje a kto nie, hodinové výpovede, či pištole za opaskami pri rokovaniach. Ako v politike, aj tu ide v prvom rade o možnosť rozprávkovo sa napakovať. Práve preto navrhujem zrušiť STV.

Viem, že je to čistý idealizmus, ale myslím, že by sme tým ušetrili stovky miliónov v štátnej kase a stovky korún v našich rodinných rozpočtoch, z ktorých každý mesiac na túto frašku prispievame.

Na programovú štruktúru verejnoprávnych okruhov má každý svoj názor, nikomu ho nemienim brať. Dvojka sa večer celkom dá. Pamätáte si však ešte na také „skvosty“, ako napríklad seriály Horská služba, Ako divé husi, či v súčasnosti škandalózny Obchod, ktorý sa vysiela - nevysiela? A športová Trojka? Pardon, ale pripadá mi ako keby ju tvorili nadšenci vo voľnom čase popri inom zamestnaní. S inými prístupnými športovými kanálmi ju radšej neporovnávajme. Tvorcovia Trojky mali dlhý čas na prípravu a kopec financií, takže žiadna zhovievavosť.

Ku koncu tohto roka vraj teda nebudú mať v STV na výplaty. Keby sa to stalo v normálnej firme, tak by jej majiteľ okamžite odvolal vedenie, možno by na to doplatila aj celá firma. Súčasné vedenie Slovenskej televízie vôbec nevyvíja snahu na odvrátenie hroziaceho kolapsu. Ani to nepotrebuje. Skôr, či neskôr tí ľudia odídu, alebo budú odvolaní, a prídu na ich miesta ďalší, ktorí sa povezú na tejto vlne. Takto to pôjde stále dookola. Aj preto navrhujem zrušiť STV, určite by sme získali oveľa viac, ako stratili. Bohužiaľ.


Médiá | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014