kajzo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vydajte mi koruny prosím

V piatok som čakal na zaplatenie v rade v samoobsluhe a zaujal ma dôchodca asi dve miesta predo mnou, ktorý platil eurami, vydať si však pýtal koruny. Pokladníčka vytiahla spod pokladne umelohmotnú nádobku a vydala mu niekoľko korunových a halierových mincí.
Na čo mu tie mince budú? Má už len pár dní na to, aby ich minul. Asi to bude nejaký typ nostalgie. Na koruny je zvyknutý a ešte, kým sa dá, si ich chce užiť. Asi chce mať ešte nejaké korunky v peňaženke a možno si ich nechá na pamiatku.

Nenechal som si túto príhodu pre seba, prezradil som ju kolegyniam v práci. Ich reakcie boli veľmi zaujímavé. „Moja mama teraz vôbec nechodí do obchodu. Musím chodiť ja, lebo ona sa bojí platiť týmito novými peniazmi,“ povedala jedna z kolegýň a druhá potvrdila, že má doma podobné skúsenosti, a že starí rodičia si v obchode tiež nechávajú vydávať len slovenské koruny. Tretia kolegyňa k tomu dodala, že jej rodičia stále prepočítavajú sumy a tiež sa obávajú, ako si na to zvyknú.

Myslím, že každodenná prax naučí aj starších ľudí a tých, ktorí si ešte stále „užívajú“ koruny. Nič iné nám po tomto piatku neostáva. Ja osobne už mám len korunové a halierové mince v rôznych hodnotách, za ktoré si tento týždeň kúpim noviny a tie čo mi ostanú si nechám na pamiatku. Máme pred sebou posledných pár dní, kedy môžeme reálne platiť korunami a aj si na ne pri tom fyzicky siahnuť. Užime si ich, ale vydávať si nechajte radšej eurá.


Spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014